zárjavítás, zárjavítás Szolnok, zárszerviz, zárszerviz Szolnok, zárszervíz, zárszervíz Szolnok

Beletört a kulcs a zárba, ezt ne csináljuk soha

Ha akad a zár, és nem teszünk ellen semmit, azt kockáztatjuk, hogy beletörik a kulcs a zárba. Ez a legrosszabb pillanatokban szokott megtörténni, amikor mondjuk szatyrokkal jól megpakolva, esetleg a gyerekekkel az oviból-iskolából hazaérve, a hidegben ácsorgunk, és próbálunk bejutni a meleg lakásba. Persze a helyzet akkor sem jobb, ha ez nem télen, hanem nyáron történik meg velünk. Hideg ugyan nem lesz, de attól még a kulcs egyik darabja a kezünkbe, a másik pedig a zárban lesz, mi pedig hiába a jó idő, élvezni nem fogjuk a helyzetet.

Sokan ilyenkor kétségbe esnek, de vannak, akik már a megoldáson törik a fejüket. Amit soha, semmi esetre se tegyünk, az az, megpróbáljuk, a zsaru filmekből jól ismert módszereket. Sokan a fejükben már hallják ilyenkor Terence Hill ikonikus mondatát Bud Spencernek, hogy mond te, a te hangod mélyebb, majd bedöntik az ajtót. Ez a filmen biztos jól mutatott, ám a valóságban már nem lesz ennyire vicces, ugyanis jobb esetbe csak az ajtót fogjuk tönkre tenni, rosszabb esetbe még egy utunk is lesz a kórházba, mert eltörik a vállunk vagy a lábunk.

Egyetlen jó módszer van, hívjunk zárszerelőt!

Bár a filmes trükkök vonzóak lehetnek, hiszen elmondhatjuk majd, hogy milyen menő módon nyitottuk ki az ajtót (vagy törtük el a kezünket), de ha biztosra akarunk lenni, akkor nem ezt a módszert választjuk. Menő ugyan nem lesz kihívni a szerelőt, nem lehet majd róla sztorizgatni, viszont hatékony lesz, nem jár sérüléssel, és jóval olcsóbban megússzuk, mintha egy új ajtót is kellene vennünk. A szerelők ugyanis profi módon fogják megoldani a problémát, és nem feltétlen zárcserével.

Ha megmondjuk, hogy szeretnénk zárcsere nélkül megúszni a dolgot, akkor kísérletet tesznek a törött darab eltávolítására úgy, hogy a szerkezet ne sérüljünk, így egy pórkulccsal újra nyitható lesz az ajtónk. Persze megeshet, hogy ez nem járható út, és nem marad más, mint a zárcsere, de egy szerelő ezt is gyorsan és hatékonyan elvégzi, nekünk pedig megspórol egy csomó időt és fájdalmat, amit az ajtó bedöntésével járt volna.