zárjavítás, zárjavítás Szolnok, zárszerviz, zárszerviz Szolnok, zárszervíz, zárszervíz Szolnok

Kulcsvesztés esetén kit hívjunk: a rendőrséget vagy a zárszerelőt?

Amikor elveszik a kulcs, akkor sokan arra gondolnak, hogy biztosan elveszett. Bár ennek nagyobb a valószínűsége, azért nem elképzelhetetlen az sem, hogy ellopták. A lopás még ma is nagyon gyakori bűncselekmény. Persze fel lehetne tenni a kérdést, hogy mi és miért lopna el találomra valakitől csak úgy egy kulcsot, az pedig, hogy valakit kövessenek, mint a filmekben, hazánkba meglehetősen elképzelhetetlen. Pedig van rá példa, hogy azért veszik el valaki kulcsát, mert márkás ruhákban van, tehát feltételezik, hogy az otthonában értékek vannak.

A kulcs tehát eltulajdonításra kerül, az illető pedig addig ezt észre sem veszik, amíg nem ér haza. Először nem is arra fog gondolni, hogy ellopták a kulcsát, hanem arra, hogy kiesett. A tolvaj pedig követi az illetőt hazáig, és amikor másnap munkába megy, vagy útnak indul, hogy végigjárja a helyeket, amerre járt, a kulccsal bemegy, és viszi, amit tud. Ez kicsit talán filmesnek tűnhet, pedig van rá példa. Ugyanakkor az ilyen lopások száma alacsonyabb, gyakoribb az, hogy valakinek az ajtaját felfeszítik, mert silány zár van rajta.

Mielőtt feljelentést tennénk, járjunk utána, hátha még meglesz a kulcsunk

Mielőtt a rendőrség számát tárcsáznánk, érdemes végiggondolni a lehetőségeinket. Ha tehetjük, akkor előbb jussunk be az otthonunkba. Ezt a zárszerelő megoldhatja nekünk viszonylag hamar, és egy füst alatt zárat is tud cserélni, vagy éppen zárbetétet, tehát a betörő is hoppon marad, mi pedig bejutottunk. Ha van valakinél pótkulcs vagy másik kulcs, akkor előbb őt érdemes megvárni, hogy hazaérjen, ne csak beengedjen minket, hiszen így a tolvaj nem fog a saját kulcsával bemenni, hiszen van bent valaki a lakásban.

Ha az útvonalunk végigjárása nem vezet eredményre, akkor is a zárszerelőt érdemes hívni, hogy zárbetétet vagy zárat cseréljen. A zárbetétcsere elég lehet, ha a zár alapvetően ép és biztonságos, ám ha silány zár van az ajtón, akkor inkább az egész zárat cseréltessük ki biztonságosabbra.