ajtónyitás, ajtónyitás Szolnok, zárszerviz, zárszerviz Szolnok, zárszervíz, zárszervíz Szolnok

Védelem a garázsok számára, avagy ide is kerülhet fel zár

A garázs védelme is érdekes kérdés. A garázs állhat magában, de a ház részeként is, tehetünk rá motorikusan működő garázskaput, vagy hagyományosat, viszont ami mindegyikben közös, hogy védeni kell őket a betörésekkel, lopásokkal szemben. Ha egy garázssoron álla a garázs,vagyis több garázs is van a miénk mellett, a ház vagy lakás pedig távolabb van, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem fogjuk észrevenni, hogy épp feltöri valaki. Akadnak, akik kamerát szerelnek fel, de ezeket sokszor könnyen leverik.

Akkor sincs feltétlen biztonságban a garázs, ha a ház részét képezi, esetleg az udvarban áll, mert a legtöbb elfeledkeznek zárat tenni rá, ha mégis, az csak egy lakat, amint könnyű leverni róla. Persze akadnak olyanok is, akik azzal nyugtatják magukat, hogy ott a kerítés és a kertkapu, esetleg a kutya az udvarban, úgysem jut be senki. A helyzet az, hogy ha valaki be szeretne jutni, az be is jut. Érdemes tehát a garázst is védeni, különösen akkor, ha a kertkapu nem zárral, hanem retesszel van ellátva, hogy be tudjuk állni a kocsival az udvarba is. Ha pedig a garázs a ház részét képezi, akkor pedig egyenesen kötelező, hogy megfelelően védve legyen, hiszen ha a garázsba bejut valaki, akkor már a házba is befog.

Lakat helyett zárat válasszunk, ha tehetjük

Sokan tesznek lakatot a garázsajtóra, mert mondjuk nem autót, hanem szerszámokat tárolnak benne, amit nem tartanak annyira értékesnek. Esetleg a kocsi mindig a társasház parkolójában áll, a bérelt vagy saját garázsban csak a téli-nyári abroncs szettet tartjuk. De egy szett akár 100.000 Ft is lehet, vagyis egyáltalán nem lesz mindegy, hogy ellopják vagy sem. Az olcsó vagy drága lakatok helyett inkább zárat tegyünk fel, ha megtehetjük, és ebből se a silány, hanem a minőségi darabot válasszuk.

Persze vannak esetek, amikor valamiért nem tudunk zárat feltenni, mert mondjuk, a garázs ajtaja nem teszi ezt lehetővé a számunkra. Ha értéket tartunk a garázsban, akkor érdemes a garázsajtó cseréjét is megfontolni, hogy rendes zár kerülhessen fel rá.