zárjavítás, zárjavítás Szolnok, zárszerviz, zárszerviz Szolnok, zárszervíz, zárszervíz Szolnok

Lakásbiztosítás nélkül is érdemes védelemmel ellátott zárat választani

Sokan csak azért vesznek védelemmel ellátott zárat a bejárati ajtóra, mert a lakásbiztosítás miatt a biztosító elvárja ezt tőlük. Ugyanakkor érdemes ilyen zárat választani, ha történetesen nem rendelkezünk lakásbiztosítással. Persze nagyon hasznos, ha van biztosításunk, viszont a védett zár legalább ennyire hasznos. Nem véletlen, hogy a biztosítók elvárják a tanúsítvánnyal rendelkező minőségi zárakat, hiszen ők is szeretnek biztosra menni. Fontos számukra, hogy a lehető legkisebb esélye legyen annak, hogy káresemény történik.

Természetesen, ha valaki azt állítja, hogy az zár, amit ő árul, feltörhetetlen, akkor nyilván túloz, ugyanakkor az is tény, hogy a védelemmel ellátott zárakat sokkal nehezebb feltörni. Persze ezek is feltörhetőek, de sokkal nagyobb zajjal jár, és sokkal időigényesebb is, így pedig a betörők ritkábban próbálkoznak ilyen zárakon. A védett zár sem garancia semmire, de ha nincs biztosításunk, legalább arról érdemes gondoskodni, hogy biztonságba legyünk, ehhez pedig a megfelelő, védett zár az első lépés.

Ha van lakásbiztosításunk, akkor viszont kötelező a védett zár

Mert gondoljunk csak bele, ha silány zár van az ajtón, csak mert a biztosító nem írta elő nekünk, hogy védett zárat válasszunk, mert nincs is biztosításunk, akkor nagyobb esély leszünk betörés áldozatai, és kártérítést sem kapunk, hiszen nem voltunk biztosítva. Ennek az ellenkezője is megtörténhet, hogy azért nem kapunk kártérítést, mert ugyan volt biztosításunk, de nem cseréltük le a zárat. Ilyenkor bizony a biztosító elállhat a kártérítéstől, hiszen nem feleltünk meg a feltételeknek. Ráadásul feleslegesen fizettük a biztosítási díjat is.

Persze ezzel most nem azt szeretnénk mondani, hogy ne kössünk biztosítást, hanem épp ellenkezőleg, legyen biztosításunk, és tegyünk eleget a feltételeknek is, vagyis minőségi zár kerüljön fel a bejárati ajtóra, így ha mégis betörnek hozzánk, a biztosító kárpótol majd minket, persze csak akkor, ha minden feltételnek maradéktalanul megfelelünk.