ajtónyitás, ajtónyitás Szolnok, zárszerviz, zárszerviz Szolnok, zárszervíz, zárszervíz Szolnok

Milyen zár kerüljön fel a nyaralóra?

A nyaralók kérdése zárszempontból érdekes, hiszen sokan csak a nyári időszakban mennek oda, esetleg tavasszal takarítani, ősszel pedig vízteleníteni. Az ingatlan az év nagy részében lakatlan, viszont így is fontos, hogy ne törjék fel, ne költözzenek be illegális lakásfoglalók. Fontos, hogy redőnyök és zsalugáterek védjék a nyílászárókat, de ami talán még lényegesebb, hogy megfelelő zár kerüljön fel, mert e nélkül védtelen lesz a nyaraló. Manapság sokan gondolkodnak okos megoldásokban, ugyanakkor ennek is megvan a hátránya.

Az okos zárak, kamerák áramot igényelnek, a nyaralókban pedig sokszor a téli szezonra lekapcsolják az áramot, nincs internet szolgáltatás sem. Ha meghibásodik valami, akkor téves jelzést is adhat, egy távoli ingatlan miatt pedig nem biztos, hogy lesz lehetőségünk utazni, hogy ellenőrizzük, betörés történt vagy csak meghibásodás. Érdemes inkább hagyományos zárban gondolkodni, de ebben az esetben talán még körültekintőbbnek kell lennünk, mint egyébként. Silány zár semmi esetre sem kerülhet fel egy nyaraló ajtajára.

Elég egy jó zár is, hogy ne legyen betörés?

A zárak esetében természetesen semmire sincs garancia, ugyanakkor egy minőségi zár az első lépés, hogy valóban biztonságban tudjuk az ingatlanunkat. Bár télen kicsi a mozgás a nyaraló övezetekben, főleg a kisebb nyaraló falukban, de ott is akadnak rendszeres lakók, így az ingatlan nincs teljesen elhagyatottan. Van rá esély, hogy feltűnik valakinek, ha matatnak egy ajtónál, egy silány zár esetén viszont 5 mp is elegendő. A védelemmel ellátott, minőségi zárak sem feltörhetetlenek, de zajosabb és időigényesebb a feltörésük, amit megláthat valaki.

A betörők a könnyű eseteket keresik, egy silány zár pedig könnyű préda. Ha tehetjük, kerüljön fel több zár, mindegyik legyen védelemmel ellátott, minőségi darab. Az sem árt, ha megkérünk valakit, hogy rendszeresen nézzen rá a házra, esetleg nyírja le a füvet, söpörje össze a leveleket, azt a látszatot keltve, hogy nem elhagyatott az ingatlan.