zárcsere, zárcsere Szolnok, zárszerviz, zárszerviz Szolnok, zárszervíz, zárszervíz Szolnok

Milyen zárak vannak a hotelekben, apartmanokban?

Amikor zárat választunk a beltéri ajtókra, viszonylag kevés szempontot kell szem előtt tartanunk. El kell döntenünk, hogy mennyire szeretnénk zárni az adott helyiséget, és hogy van-e valamilyen különleges igény, például két kulcs egyszerre történő használata, és hozzávetőleg ennyi elég is, hogy jó döntést hozhassunk. Ha viszont apartmanunk, panziónk, esetleg hotelünk van, a beltéri ajtó zárjának kérdése már koránt sem ilyen egyszerű. Ilyenkor speciális szempontokat is figyelembe kell venni.

Először is minden szoba ajtajára külön zár kell, hogy a vendégek egymás szobájába ne tudjanak csak úgy bemenni. Ez még alapvetően nem különbözik annyira a lakásunk szobáitól, hiszen itt is lehet ilyen igény. Ugyanakkor, ha sok szoba van, akkor mégsem túl célszerű, ha a takarítószemélyzet egy hatalmas kulcscsomóval közlekedik, mert ember legyen a talpán, aki minden nap végigkutat 30-40, vagy még több kulcsot, hogy bemenjen egy ajtón. Kell tehát legalább egy kulcs, ami nyit minden zárat. Ráadásul ma már a legtöbb helyen nem szeretik a kulcsos megoldást, hanem a mágneskártyát, ami egyúttal az áramot is vezérli a szobában.

Miért jó választás ilyenkor a PZ zár?

A PZ zárak a bejárati ajtók zárjaira hasonlítanak, ugyanakkor van pár nagyon hasznos tulajdonságuk. Egyrészt lehet őket mágneskártyás vagy számkódos rendszerrel is kombinálni, ami a hotelek és panziók esetében nagyon jó lehetőség. Emellett azonban főkulcsos rendszert is ki lehet alakítani, ami azt jelenti, hogy minden ajtó külön nyitható, és egymás kulcsával nem lehet kinyitni az ajtókat, ugyanakkor van egy főkulcs, amely minden szobához jó. Ezt általában a takarítószemélyzetnek szokták adni, így egyetlen kulccsal tudnak közlekedni, nem kell külön, minden szoba kulcsát maguknál tartani.

Ha panziónk van, mindenképp főkulcs rendszerben érdemes gondolkodni, mindegy, hogy hagyományos kulcsról van szó, vagy mágneskártyás megoldásról. Apartmanok esetében is érdemes ezt a lehetőséget megfontolni, még akkor is, ha csak 3-4 szobáról van szó.