zárnyitás Pécs, zárszerelés Pécs, zárjavítás Pécs, zárcsere Pécs, lakatos Pécs

Mit tud a zárszerelő, avagy mikor hívhatjuk a zárcserén kívül?

A zárszerelők akkor jutnak legtöbbször eszünkbe, amikor le kell cserélni a zárat. Természetesen ez sem elhanyagolható, és igen is szükség van ebben is a szaktudásukra, ugyanakkor számos más eset is fennállhat, amikor zárszerelőre lehet szükség. Sokan a karbantartás megoldják maguk, pedig sokszor jobban járnának, ha szerelőre bíznák, hiszen az ilyen esetekből születnek a karbantartási rémtörténetek. A zárszerelők az akadó zárakat is meg tudják szüntetni, és nem mindig a zárcsere lesz az elsődleges megoldás.

Számos vészhelyzet is van, amikor nem zárcserére van szükség, hanem a zárszerelő szaktudására. A zárba tört kulcs is ilyen eset, a szerelő a zár megsértése nélkül is ki tudja venni a beletört darabot, ha a zárat meg szeretnénk menteni. Emellett akkor is hívhatjuk a szerelőt, ha elveszett a kulcs, és csak arra van szükségünk, hogy kinyissa az ajtót, ugyanis pótkulcs az van, csak odabent.

Nemcsak a bejárati ajtón lehet zárat cserélni

Sok szó esik a vészhelyzeti zárcserékről bejárati ajtók esetén, de a beltéri ajtók tekintetében is érdemes szerelőhöz fordulni. Egyrészt a zár felszerelésében is, bár sokan inkább maguk próbálkozni, de akár akkor is, ha valami baj történik. Persze a beltéri ajtót előbb fogjuk úgymond betörni, feltörni, ha mondjuk valaki beszorul az egyik helyiségbe, hiszen a legrosszabb esetben az a helyiség egy ideig nem lesz majd zárható. Ugyanakkor lehet jobban járunk, ha hívunk egy szerelőt, mert ő gyorsabban megoldja a gondot, és ha kell, a zár cseréjét is azonnal megoldja.

Akkor is érdemes szerelőben gondolkodni, ha mondjuk egy zárható iratszekrénnyel gyűlik meg a bajunk. A szerelő ki fogja tudni nyitni a zár megsértése nélkül is, de a szerelők közül sokan a szekrényzárak cseréjét is meg tuják oldani. A szerelők tehát többet tudnak annál, minthogy kicseréljenek az ajtónkba egy zárat, bár ez sem egy elhanyagolható tényező, hiszen vannak ma már bonyolult, biztonsági zárak, melyek beszereléséhez komoly szaktudás szükséges, nem elég csak a lelkesedés és a műszaki véna.